Förändringar sker med bloggen



Snygga sandaler från Acne.

Glæde, lykke, kjaerlighet

Idag klockan 14,18 ringde Henrik mig och frågade vart jag skulle den 12-18 juni. "Till dig?" svarade jag hoppfullt och så går färden. När jag såg hur Michaela presenterade tjejerna hon vart ute med tänkte jag att jag kunde göra likadant med mina norska. Michaela är ju trots allt den största inspirationskällan så det har hon säkert inget emot.

I 10b, som var med oss på lägerskola i Århus, går:



Pernilla, Helene, Gabriela och Hanne.



Sondre, Jarle, Didrik och Anders.



Iselin.



Regine.

Och i deras parallellklass går:



Henrik, Iselinn och Tina.



Isabel.

Och vi ska få världens finaste vecka i Bergen. <3


Stillsam lördag i buddhismens tecken

Skoja bara. Men jag är hemma hela helgen och lägger min själ i att få MVG i religion. Just nu sitter jag på golvet framför TV:n och skrattar åt en snubbe som heter Sebastien Tellier. Ikväll representerar han mammas land. Det har inte blivit några bilder idag heller, men en ny lugg, lite nödvändigheter och biljetter till landskampen på måndag. Jag och Johan kommer att sitta på norra.

GLORY

Det blev inga bilder idag, och nu är jag trött som satan. Men jag kan en del om Buddha nu. Efter onsdag nästa vecka är det slut med pluggning. Då ska jag blogga om följande:

- Nytt införskaffat (Läppstift, klassdressen, toppar och underkläder från Josefin, saltvattenspray, bus - ja jag ska försöka göra något spännande av det, annars får det va)
- Mina norska vänner, eftersom de och deras hemstad dyker upp här förjämnan.
- Chanelhalsbandet jag fick av några norska vänner på min födelsedag under mitt besök i Bergen.
- Sverige - Slovenien som jag och Johan ska på, på måndag - och EM uppladdningen.

Och det är inte försent att upprepa att MANCHESTER UNITED VANN CHAMPIONS LEAGUE. Det var nog den bästa matchen jag sett i hela mitt liv. Slog Liverpool-Arsenal. Vi trodde in i det sista att Chelsea skulle vinna. Stackars Terry.

Godnatt cupcakes!


Århus by er fuld af kjaerlighed



Bild: GadeModeÅrhus

När jag läste om denna danska streetstylebloggen hos Moderniteter blev jag varm i hjärtat. Har galet många fina minnen från Århus. Vi var där på lägerskola med klassen och det var där jag träffade mina kära norrmän. Och som i större delen av Danmark klär invånarna sig snyggt. Kolla bara på den här killen. Ja, Axel, titta NOGA. Det är stiligt.

Lindex

 
Bilder: Lindex

Tycker att Lindex ryckt upp sig lite. Tishan till vänster är dösnygg. Finns i vitt och chockrosa också. Den högra passar som billigare substitut för Pepe Jeans linnet. 149 spänn och snyggt som satan.

Julklapp



Illustration av Lina.

I julklapp fick jag den här fina bilden av min stilfulla vän Lina. I pappers- och fotoform. Ni känner säkert igen Minimarket-tishan som jag (och säkert också du) trånade efter i höstas. Till det har den blonda pagetjejen lacktights, som jag också gick runt stan efter i höstmörkret.

Appropå lacktightsen. Josefin har fått dem. Och för det fick jag en tubtopp, en tisha och underkläder. Rubbet från HM.

Funderar på att stanna hemma ikväll, plugga, blogga (bilder på det senast införskaffade) och sådär.

Imorgon ska jag klippa mig! Kommer dock inte ihåg om tiden var kvart i eller kvart över två. Bäst att ta den tidiga.

She rules the catwalk

Egentligen borde jag plugga religion så att jag kan gå ut sen, men så hittade jag en tävling där man kan vinna ett jättetjusigt linne och så blev jag bara  tvungen att skriva ett inlägg om det. Här kan ni se mer om det. Man ska berätta vem man tycker har snyggast stil och varför. Det är nog modebloggare som inspirerar mig mest, men coolast är favoritmodellen Agyness Deyn. Så jag pusslade ihop ett litet kollage med hennes kläder on and off the runway.



Bilder från Style och här.

Missmatching is a hit



Bilder: Sofis mode och Emelie.



Under 2007 syntes Kirsten Dunst i danska Costume, där hon matchat rosa Converse med en röd Chanel. Idag gjorde Sofi detsamma. Det är galet snyggt tycker jag. Marit Bergman sa på ELLE galan förra året att 2007 var året att verkligen ha rött och rosa ihop. Vad säger du missmatchningen?

Föresten, den Chanelväskan är min dröm, men jag har aldrig riktigt fastnat för Converse. De är liksom bara snygga på alla andra. Och för att tjata lite mer om balen - där blir det rosa band och röda naglar. Men redan ikväll blir det rött i Champions League finalen mellan Manchester United och Chelsea. Red devils!

Jag kan baka bröd

Tisdagtisdagtisdag! Då är det bal. Jag har klänningen och skorna och nagellacket. Men i helgen vankas det ny lugg. Och då kom jag att tänka på att min saltvattenspray är slut. Liksom mina pengar. Ska flyga Norden runt. I alla fall till Bergen via Stockholm. Så då blev jag lite gladade och lyckligare när jag hittade en tävling hos Alma! Den här skulle man länka, får se hur det tar sig.

Idag hade vi vår sista hemkunskapslektion i grundskolan. Jag jobbade med Oscar och medan han gjorde väl ätlig vegetarisk lasange, gjorde jag fyra satser bröd som slutade som betongklumpar. Och nu ska det pluggas franska. Tror jag går och lägger mig istället.

Om ett par dar dyker vår snygga klassdräkt upp här. Men vad ska vi uppträda med på balen? Jag röstar på dansk allsång.

Cupcakes!



Godmorgon! Faktiskt. Jag har redan varit och fått foten i gips. Och tagit av det. Skulle bara göra en form för en skena jag ska få för min skadade stackare. Sedan var jag och pappa på Lasse Maja och åt frukost. Och en cupcake blev det. Fin och god var den. Nu vankas plugg och sedan tandläkaren. Ingen skola för mig idag!

Bang



Bild: Elle UK

Det är dags för en ny lugg innan balen. Kates är fin. Kate är alltid fin. Tips?

Another summer night.



Jag älskar ljuset på alla sommarbilder. Den på Oscar och Mimmi i mitten är superfin. Igår var vi i Saltholmen.

Juni månads kliché barn.



Bild: Ulrikke.

I nästa månad är det dags för mina NORSKA FAVORITBLOGGAR. Jag har redan ett par stycken, men är du en norsk bloggerska eller bloggare, så fäll en kommentar så kanske du dyker upp här om en månad! Månadens blogg: april var söta Ulrikke från Bergen. Och min första "Månadens blogg" var Marte, också från Bergen, som har slutat blogga nu. Så norska bloggar tack!

Favoritbloggar

Jag hade helt glömt av Månadens blogg, som jag tycker är sjukt kul att göra! Det kan bero på att jag inte hittat någon ny blogg jag tyckt extra mycket om, utan hållt mig till de "gamla" kära. Så jag gör en lista över mina 6 svenska favoritbloggar.



Alma H, http://almah.devote.se/, är lika gammal som jag och har en otroligt snygg stil med säkerhet. Så har hon otroligt fint hår, 75 cm mätte hon det till. Alma älskar högklackade skor och lägger upp underbara bilder på sådana. Jag skulle kunna spendera timmar med att stirra. Syr gör hon också! Fina kjolar som är inspirerade från catwalken, som hon säljer. Den sista bilden visar att hon är driftig och kommer att komma långt. Alma har en bloppis, som är omåttligt populär! Modelljobb har hon också gjort. Nästan irriterande så mycket bra man får skriva. Heja heja!



Karoline, http://thatshot.blogg.se/, har hela sin blogg full av fruktansvärt fina bilder. Inspirerande bilder på sina egna outfits, inspirerande modefotografier, inspirerande designerkollage, och inspirerande bilder med saker man kan köpa och hur man kan matcha dem. Galet inspirerande blogg med andra ord! Sedan är hon tillsammans med en fotbollssnubbe som ser ut som Kurt Cobain.



Linn Gustafsson, http://linngustafsson.se/, har en dösnygg stil som jag gärna inspireras av. Med garderoben full av fina klänningar och Acne-jeans kan man inte misslyckas, Linns klädstil är to-die-for! Hon gör arbeten för Expressen Fredag och SOLO, inspireras själv av Alexa Chung och älskar YSL. Och hänger med Elin Kling! Det kan bara resultera i en snygg blogg.



Lisa, http://www.lisaplace.devote.se/, är född 1994, men har en världsvan, sjukt fin klädstil. De två sista bilderna är typiska för bloggen, och underbara att se på när man kommer hem en jobbig dag. Det syns att Lisa älskar att fotografera. En annan passion är cheerleading, som jag tycker ser galet coolt ut. Coola kläder, cool blogg, coola bilder, cool fritid. Cool tjej.



Michaela, http://blogg.stureplan.se/michaela/, skriver min absoluta favoritblogg. Jag skrev om henne ganska nyligen, men det tåls att göras om och om igen. Michaela älskar också skor (på första bilden är hon med sitt senaste par,) och jag älskar hennes blogg. Förutom det snygga innehållet i hennes garderob, så är jag lite kär i de typiska bilderna på hennes blogg. Partybilder från nattens uteliv. Parkhäng med vänner och vin en solig dag. Det hon tänker och skriver är också väldigt fint. Nu senast om pipor. <3



Moderniteter, http://www.moderniteter.devote.se/, är bloggen jag läst längst, varje dag, flera gånger om dagen. Över ett år har det gått, och jag har läst varenda inlägg sedan bloggens start. Moderniteter skrivs av de söta systrarna Amanda och Olivia som bor en bit härifrån på västkusten. Second hand fynd och festivalsommar beskriver de perfekt. De har lika och söta stilar som tillsammans med deras gemensamma intresse för musik, mat och fina saker, ger bloggen ett grymt fint stuk. Ja, jag har ju som sagt följt deras kjolar och söthet i över ett år!

Veckorevyn hearts dresses



Bilder: Linnea

Hjärtformade brillor jag faktiskt övervägt, Ebba, sötsöta Linnea med sin goodiebag och jag med ett gäng miner jag aldrig vill se igen.

Topshop med Veckorevyn

image156
Mingel på Topshop är alltid lika kul, men speciellt om det är dresscode klänning och jag är där med Linnea!
image157
Topshop-tjejerna hade samma snyggsnygg klänning!
image158image159
Och Ebba bytte vida 70-tals jeansen mot en söt en!

Jag och Linnea drack cider och spanade trosor, och Linnea vann en goodiebag. Bilder från VR, min kamera är död, men Linneas kommer säkert ikväll eller imorgon.

Tack för igår!

FRÅGOR ATT BESVARA.

Gör som Michaela, Fridaoch Elin, svara på fem frågor om hur killar ska klä sig i sommar.

1. Hur ska vi män se ut i vår och sommar?
2. Vilka accessoarer vill du se på män de kommande månaderna?
3. Vilka klassiska stilmissar vill du slippa se ännu en sommar?
4. Vilka är dina tre bästa stiltips till män, vår/sommar 2008?
5. Hur fåfäng får man bli?

Det är frågor jag får hela tiden, så hjälp mig att svara, så ska jag föra det vidare.


Girls just wanna have fun

image151
Min favorittjej från huvudstaden var här på Valborg. Här på Espresso House i Vasastan.
image154
Saltholmen.
image155
Grillning är en hobby för barn i förorten.
image150
Valborg var lättklädd fest hos Natha. Här påklätt.
image152Limage153
Jag ser sakligt ful ut här, men jag älskar bilden.

My island party

Dagen innan Borås var jag och Lising hos tjejerna på Styrsö. Myspys.
image146
På skärgårdsbåten.
image147
Grillning med Flanking och Emelie.
image148
Klädsel och korv.
467978-148
467978-149
I fart på Donsöbron.

Two girls on the road

För ett par helgar sedan hade jag och Linnea en jättebra dag i Borås och en kul kväll i Partille.

image141

Tutti Frutti, Mer och Cosmopolitan.

image142

Jag hade på mig jeansliknanade tights från Bik Bok, ribbat linne från Topshop, kofta från Rodebjer och till det solglasögon från HM, väska från Louis Vuitton och nyinköpt balklänning från Ida Sjöstedt.

image143

Linnea hade också brillor från HM, och linne från Gina Tricot.

image144

Efter ansiktsmasker och omsminkning fick jag på mig Linneas tubtopp från Bik Bok.

Search for the perfect lipstick

Lördag. Tråkiga kläder i form av grå klänning från Gina, sommarjacka från Vila och Brannskorna. Åkte till stan med mamma för att köpa mitt läppsift. Det är ett kallt rosa från MAC. Det var slut. Så istället blev det ett från Linns favoritmärke Yves Saint Laurent. Ska visa upp det någon dag snart. Jag haffade ett par svarta bikinitrosor på HM och lunchade gjorde vi på Espresso House. Chai latte och kyckling/backonmacka.

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan sätta mig med laptopen i trädgården och skriva.

Ha världens bästa lördag!

Och grattis i efterskott till Anders som fyllde norsk byxmyndighet igår. 16 jordsnurr!


Tre fina illustationer en lördag som denna

image138image139image140

Lovisa Burfitt

Weekend.

image137

Igår hade jag på mig dethär.

Kofta, linne och solglasögon - HM
Avklippta jeansshorts - ?
Sidenband - Ida Sjöstedt
Skor - Brann

Fredagen spenderades först med Nathalie. Vi hade pickning och solade. Och somnade. På kvällen träffade jag Lisa och åkte ner i Saltholmen.

Tjugosjunde maj tjugohundraåtta

image135

Bild: Sofis mode

27 maj är det bal för 92:orna här i området. Nej, avslutningsfest heter det tydligen. Och extra fin sommarklänning. Därför har jag en extrafin sommarklänning. Mest beror det på att jag vill kunna använda den igen. Linnea tycker att jag är fin i kort hår, så jag undrar om det är värt att ta ut hårförlängningen och fixa till något sånt här? Låt höra.

Vill ha ett nytt Chanelnagellack också. Kanske rött för att tackla det rosa bandet i midjan. Fast Rose gloss var också jädra fint.

image136

På onsdag är det klänningmingel med Veckorevyn. Denhär från Topshop, i samma mönster som mitt linne konkurrerar med jumpsuiten.

What time is it?

Summertime! Solen skiner, som vanligt får man nästan säga nu. Har blivit lite för mycket tråkig solen-skiner-jag-är-lycklig-bloggning på sistone. Tänk om det börjar regna till helgen..USCH. Idag sitter jag däremot inne, fick tillbaka min SATC-box igår. Har lite catch-up att göra. Dricker sockerdricka och funderar på att snart ta med mig skolarbetet ut i trädgården. Bokrecension - Gossip girl och geografiredovisning om Pakistan.
Vad har ni för er i det fina vädret? Eller det kanske regnar där du bor? Till och med Bergen har sol! Föresten, jag fick Brann-skorna på posten idag. "Byttekortet" satt utanpå skokartongen och det tyckte mannen på posten var roligt. Heia Brann!

Har på något konstigt sätt tröttnat lite på tighsen jag alltid har på mig. Undrar om det är dags för byxor -chions eller 501:or? Shorts och bara ben kommer inte riktigt än för bleka mig...
Sofi matchar supersnyggt!

Master

image134

Skor som Gabriela har skickat till mig. "Heia Brann, Heia Brann, Blod er tjuakkere enn vann, Heia Brann"

Ute i trädgården skiner solen. Här är jag när jag borde vara inomhus och måla propaganda och mig själv på A3 papper. Bildläxa till imorgon. Men plugg tar vi när solen går ner. Tills dess njuter vi!

Ikväll spelar IFK mot Kalmar. Jag vet ett par som ska dit. Jag vet en som ska måla propaganda istället. Nästa vecka är det i alla fall shoppingmingel med klänningstema på Topshop med Veckorevyn. Ses vi där?

Nu ropar grannarna på sin katt igen.

Class of 2008

Jag ville bara skriva att jag sitter ute i trädgården och skriver en uppsats jag ligger sjukt i förtid med, iklädd mjukisbyxorna vi köpte i skolan (efternamnet på benet), och ler med hela ansiktet! Solen skiner och jag tänker inte börja böja franska verb förrän den gått ner!

Valborg

Linnea från Stockholm har varit här. Vi har ätit och sovit. Hon har vart med mig i skolan, vi har sett CL semin, firat Valborg med tjejerna, promenerat och degat, grillat osv.

I Sofis mode i måndags fick jag syn på tvåfärgade strumpbyxor, och blev blixtkär. Skulle verkligen vara nåt.

image132

Modell för American Apparel i de tvåfärgade strumpbyxorna.

image133

Me and my girls Linnea på Valborg.

RSS 2.0